Skip to content Skip to footer

Akıllı binalarda harcanan enerjinin boşa gitmesi önlenmesi için yüksek verimle ihtiyaçları karşılama prensibine göre hareket edilir. Isıtma, ışıklandırma ve temizlik sistemleri minimum enerji tüketimiyle çalıştırılır. Isıtma sistemleri hava sıcaklığına göre ayarlanır ve optimum seviyede olmaları sağlanır. Aydınlatma sistemleri gün içinde farklı derecelerde kullanılır. Asansörler trafik kontrolü yoğunluğa göre belirlenir. Ekonomik iletişim sistemleri için altyapı oluşturulur. Yenilebilir enerji sistemlerinden yararlanılır.

Yapım aşamasında kullanılan malzemeler özenle seçilir, yangın gibi olağanüstü durumlarda alevlerin büyümesine sebep olacak malzemelerden kaçınılır ve otomatik söndürme ve uyarı mekanizmalarının devreye girmesi sağlanır. Ayrıca bu durumlar için acil kaçış yollarım tasarım aşamasında dikkate alınır. Bina giriş ve çıkışlarında gerekli güvenlik önlemleri alınır.

Bina içinde ve dışında personelin kolayca ve en az maliyetle haberleşmesini mümkün kılacak sistemlerin kullanılması sağlanır. Hareket halindeki personel için telsiz ve bluetooth veya wireless kullaklık sistemleri kullanılır.

 

Konut veya işyeri kullanım alanı farketmeksizin yaşam alanı içerisindeki kişilerden maksimum performans alınması beklenir. Temel düşünce olarak konfor şartları altında enerjinin maksimum verimle kullanılması ve minimum maliyetle elde edilmesi esaslarına dayanmaktadır.

 Bina Otomasyon Sistemi

Enerji Yönetim Sistemi

Enerji Kontrolü Sistemi

Merkezi Kontrol ve İzleme Sistemi

 Gelişmiş Makinalar ile Üst Düzey Güvenlik

 Kart Kontrol Sistemleri

 Kişi Tanıma Sistemleri

 Duman Algılama Sistemleri

 Alarm Sistemi

 Asansör ve Kapılarda Tehlike Anında Devreye Girecek Sistemler

 UPS

 Gerektiğinde Kolay Ulaşılabilecek Kurtarma Ekipmanı

 Termal Kamerlar ile Canlı Kontrolü

 PBX Telefon Sistemi

 Telsiz Sistemi

 Videotext

 Kablosuz İnternet

 Elektronik Mail

 Telekonferans Sistemi

Akıllı Bina Sistemleri

Avantakları